12 Juny 2006. Joan Ignasi Pla, Candidat a la Presidència de la Generalitat.

"La Força del Canvi". Conferència.

La Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València és un fòrum d'anàlisi, reflexió i debat que, des del respecte democràtic de persones i idees, pretén oferir diverses perspectives d'aquells temes que poden ser d'interés per al ciutadà, i és evident l'interés que poden tindre les opinions i visió de la societat d'aquells que oferixen als seus conciutadans el compromís d'assumir la responsabilitat del lideratge polític, si eixos ciutadans els concedixen la confiança.

En Joan Ignasi Pla ha estat recentment designat pel seu partit, el PSPV-PSOE com a Candidat a la Presidència de la Generalitat en els pròxims comicis, i és indubtable que una bona part del seu pensament polític estarà present en la conferència que oferirà el pròxim dia 12 de juny en l'Aula Magna de la Universitat de València, en El carrer de la universitat, 2 (C/La Nau, 2), a les 19,30 hores, davall el títol de "La Força del Canvi".


Documents.        

  1. Paraules del Director de la RSEAPV, D. Francisco Oltra Climent. Ací.

  2. Conferència de D. Ignasi Pla, Secretari General del PSPV-PSOE i Candidat a la Presidència de la Generalitat. Ací.

Resum gràfic.

  1. El conferenciant, D. Ignasi Pla i el Director de la RSEAP D. Francisco Oltra amb el President de la CEV D. José Vicente González, acompanyats de la Vice Secretària General del PSPV-PSOE. Dª Isabel Escudero i el Secretari General de l'Econòmica, D. José Asensio, en els moments previs de l'acte. Ací.

  2. D Ignasi Pla en un moment de la seua intervenció. Ací.

  3. D. Jesús Huguet, membre de la Junta de Govern de l'Econòmica va fer la presentació del conferenciant. Ací

  4. El director de l'Econòmica, D. Francisco Oltra, va dirigir als presents unes paraules de presentació general de l'acte. Ací

  5. Una important quantitat de ciutadans va seguir amb atenció l'exposició del Candidat a la Presidència de la Generalitat. Ací

Invitació,  ací.

El nostre conferenciant, En Joan Ignasi Pla, és llicenciat en Dret per la Universitat de València en l'especialitat de Dret Públic. Màster en Administracions Públiques de l'Institut Universitari Ortega i Gasset de Madrid i Diplomat de la Funció Gerencial de les Administracions Públiques de l'Escola Superior d'Administració d'Empreses de Barcelona.

La seua carrera professional s'ha desenvolupat fonamentalment en l'Administració Pública. Després del seu pas inicial per un despatx d'advocats, es va incorporar com a Tècnic d'Administració General a l'Ajuntament de València, administració en què va exercir durant un temps com a Assessor Especial de l'Àrea de Cultura i Educació. Posteriorment també va realitzar funcions de Tècnic d'Administració General en l'Administració de la Generalitat Valenciana i va ocupar durant quatre anys el càrrec de secretari general Tècnic de l'Institut Valencià de la Joventut. També ha sigut membre del Consell d'Administració i vicepresident de la Caixa Ontinyent.

Políticament n’ha exergit distints càrrecs orgànics en el si del Partit Socialista i en el VIII Congrés del PSPV-PSOE és triat secretari d'Organització de la Comissió Executiva Nacional i en el Congrés Extraordinari de 1999, secretari general del PSPV-PSOE, càrrec que exercix en l'actualitat després de ser reelegit en el IX Congrés de setembre del 2000, celebrat a Alacant, i en el X Congrés de juliol del 2004, celebrat a Castelló.

A l'abril de 1999 accedix com a parlamentari al Congrés dels Diputats de les Corts Generals, càrrec per al que va ser reelegit en les eleccions generals del 2000 i que abandona al maig del 2003 després de ser triat diputat en Corts Valencianes, parlament a què es troba lligada la seua activitat política des de llavors. En l'actualitat és secretari general del PSPV-PSOE i Síndic Portaveu del Grup parlamentari Socialista en les Corts Valencianes.

El 3 de juny del 2006 ha sigut proclamat pel PSPV-PSOE candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana en les pròximes eleccions autonòmiques de maig del 2007.

Santiago L. del Agua
La Económica. Luces y Sombras