16-21 Octubre. "Setmana contra la pobresa". "17 Octubre, Dia Internacional per l'erradicació de la Pobresa".

Cartell de la Setmana Internacional contra la Pobresa. Ací

Referència de Premsa. Ací.

Resumen gráfico.

  1. Un momene de la manifestació en el carrer de Xàtiva. Aquí.

  2. La manifestació, que va congregar una important quantitat de ciutadans, va acabar en la Plaça del Ajuntament, on es va llegir un comunicat. Aquí.

La "Setmana de mobilitzacions contra la pobresa" n'ha el dia 21 d'octubre en una manifestació ciutadana que ha congregat un important número de ciutadans. Es pot consultar el detall de la resta d' activitats programades esta setmana en la pàgina de la "Aliança Espanyola contra la Pobresa", ací.

Objectius de Desenvolupament del Mil.leni. “Declaració del Mil.leni de Nacions Unides”:

  • Objectiu 1: Eradicar la pobresa extrema i la fam

  • Objectiu 2: Assolir l'educació primària universal

  • Objectiu 3: Promoure la igualtat entre els gèneres i l'autonomia de la dona

  • Objectiu 4: Reduir la mortalitat infantil

  • Objectiu 5: Millorar la salut materna

  • Objectiu 6: Combatre el VIH/SIDA, el paludisme i altres malalties

  • Objectiu 7: Garantir la sostenibilitat del medi ambient

  • Objectiu 8: Fomentar una associació mundial per al desenvolupament

Per a les organitzacions socials els ODM són limitats i tan sols representen alguns avanços respecte a les seues reivindicacions històriques, però és igualment cert que si en l'any 2015 s'hagueren aconseguit complir els ODM, tal i com estan formulats, seria el millor indicador de que s'han produït transformacions profundes en l'estructura mundial que han aconseguit revertir l'agreujament de la situació.

No obstant, la situació d'incompliment dels compromisos adquirits en la Declaració del Mil·lenni de les Nacions Unides és lamentable, malgrat que acabar amb la pobresa és hui un objectiu possible i al mateix temps estratègic per al desenvolupament de la Humanitat.

"Alça't contra la Pobresa" és un desafiament global en què els ciutadans  comptem molt. Nacions Unides compta amb la participació ciutadana contra la pobresa i pel compliment dels 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), en les accions que tindran lloc al voltant de la setmana que começa el dia 16 d'octubre.

El día 17 d'Octubre n'es el  "Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa" en tot el planeta. A Espanya, "Alça't contra la Pobresa" serà a més el tret d'eixida perquè tots ens sumem a la Setmana Contra la Pobresa. Durant estos dies, tindran lloc diferents esdeveniments per a difondre els 8 OMD, i el seu passador final serà una mobilització massiva el 21 d'octubre.

“Tu comptes mes que mai". Participa perquè esta iniciativa siga un èxit i els líders mundials sàpien que han de complir la seua promesa d'acabar amb la pobresa. ¡Alça't Contra la Pobresa i fes que compte!” .

La Campanya "Alçat contra la Pobresa", com l'any 2005 fos “Pobresa Zero”, està desenvolupant-se a nivell planetari, i pretén recordar als governs dels països més rics de la Terra que l'any 2000, 189 caps d'Estat i de Govern signaren els Objectius de Desenvolupament del Mil.leni en la “Declaració del Mil.leni de Nacions Unides”, i es comprometeren amb el compliment de 8 Objectius concrets com a un primer pas per eliminar la fam i la pobresa, lacres que hipotequen el desenvolupament de l' Humanitat

L'objectiu principal d'aquesta campanya es transmetre que el paper dels ciutadans, i de la societat civil en particular, és fonamental per que la lluita contra la pobresa en el món es converteixca efectivament en una prioritat internacional per a tots els països i per que els líders polítics compleixquen les seues promeses.

Més informació de la campanya "Alçat contra la Pobresa" açí: www.sinexcusas2015.org.

Santiago L. del Agua
La Económica. Luces y Sombras