11 de juliol 2013. Conveni marc amb la Acadèmia Valenciana de la Llengua

Document

Resum gràfic.

  1. Un moment de la reunió entre representants de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València, en la seu de la RSEAPV. Ací.

  2. El Director de la RSEAPV, D. Francisco Oltra i el President de la AVL, D. Ramón Ferrer Navarro, intercanvien eixamplars del conveni signat. Acompanyen el Director de la RSEAPV, el Vice Director 1º, D. Ricardo Callejo, el Secretari General, D. Vicent Cebolla i el President de la Secció de Ciències Socials, D. Lluís Aguiló. Ací.


Referències de premsa.

  • Levante. El Mercantil Valenciano. 12/7/2013. Ací.

Resenya.

La Societat Econòmica d'Amics del País de València, entitat creada l'any 1776 amb la finalitat de promoure la il.lustració general i la riquesa pública, i que en compliment d'esta finalitat dona suport a iniciatives culturals, científiques, artístiques i socials i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, com a institució normativa de l'idioma valencià, conscients ambdues entitats de la importància de la presència de la llengua en els fòrums cívics han acordat establir un marc de col.laboració.

El President de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, D. Ramón Navarro, i el Director de la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València, D. Francisco Oltra, han signat este conveni marc que obri la porta a la col·laboració entre ambdues entitats per a promoure l'ús del Valencià, i tindrà una durada de quatre anys que podran ser proroglables.

Tant el President de la AVL com el Director de la RSEAPV han mostrat la seua satisfacció per la signatura d'un conveni que consideren que resultarà beneficiós per als ciutadans i satisfactori per a ambdues parts.

Santiago L. del Agua
L'Econòmica. Llums i Ombres