29 de setembre 2014. ELS CONFLICTES DE L'AIGUA. El Pla de la Conca del Xúquer

De bell nou la Societat Econòmica d'Amics del País en col·laboració amb Acció Ecologista-Agró i dintre de les activitats de l'Aula Cavanilles proposa per a l'anàlisi i debat de socis, amics i ciutadans en general, un tema que des de la més remota antiguitat a estat font de greus col·lisions d'interessos, com és l'aigua dolça, i amb unes perspectives d' un futur més complex pel creixement de la població, la multiplicitat d'usos i, a més, les possibles conseqüències d'un canvi climàtic. Les reflexions inicials entorn "Els Conflictes de l'Aigua" es plantejaran pels components de la taula redona organitzada a l'efecte, en la que hi estaran entitats representatives de la Comunitat Valenciana, com són la "Confederación Hidrográfica del Xúquer", la "Sequia Reial del Xúquer" i la Junta Central d'Usuraris del Vinalopó"  

Leer más...

30 de junio a 11 de julio 2014. Seminario Internacional de Música SIM 2014

Siguiendo la línea de colaboración con el Conservatorio Profesional de Música de Valencia en la formación de profesionales de la Música se informa que el Conservatorio organiza un nuevo Seminario Internacional de Música SIM 2014, y su correspondiente ciclo de conciertos, durante los días 30 de junio al 4 de julio, en la especialidad de canto y del 7 al 11 de julio, en las especialidades de cuerda y piano. Este año en que se celebra el X Aniversario del SIM el Concierto de Violas del día 9 será en homenaje a la Sociedad Económica de Amigos del País de Valencia.

Leer más...

2014, 1 de juliol. Homenatge a dos il·lustres científics valencians: D. José Duato y D. Eugenio Coronado

Què més il•lustrat que el coneixement, tan a prop de les fonts del poder, i en la seua tradició crítica, la ciència, que ens ofereix les eines que n’han portat a les societats més avançades les millors possibilitats de desenrotllament que el nivell de la seua dialèctica institucional hi ha permet. La Societat Econòmica d'Amics del País ret homenatge a la investigació científica, reconeixent les trajectòries de dos il•lustres científics valencians: D. José Duato, investigador i Catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadores de la UPV i D. Eugenio Coronado, Catedràtic de Química Inorgànica i Director de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat

Leer más...

9 i 10 de maig. Aula Cavanilles: Jornades sobre Dret i Medi Ambient.

“Presentació de l’ Aula Cavanilles” i celebració d'unes Jornades sobre Dret i Medi ambient organitzades per la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València i l'Associació Acció Ecologista-Agró. Les jornades conten a més amb la col·laboració de SEU-Birdlife, el Col·legi de Biòlegs de València i la fundació ambiental FUNDEM. 

Leer más...

2 de abril 2014. Presentación del libro “De buenas universidades a mejores universidades, esa es la cuestión”

Organizado por la Real Sociedad Económica de Amigos del País, se procederá a la presentación del libro titulado “De buenas universidades a mejores universidades, esa es la cuestión”, cuyo autor es el Dr. Juan Juliá Igual, Catedrático de Economía Agraria de la Universitat Politècnica de València, Ex Rector de la Universitat Politècnica de València y socio de la RSEAPV.  La presentación estará a cargo del que fue ministro de Educación Dr. Angel Gabilondo Pujolcatedrático de Metafísica de la Universidad Autónoma de Madrid.

Leer más...

27 de febrer 2014. "València. Projectant la ciutat, urbanisme i economia" Taula rodona.

La idea que tenim de ciutat potser està molt propera de la idea que podem tindre de nosaltres mateixos com a ciutadans. Què pensem de la nostra ciutat els valencians?, quins projectes de futur tenim per a ella? La construcció i el disseny de la nostra ciutat n'és el tema entorn del qual la Societat Econòmica d'Amics del País organitza la taula rodona “València, projectant la ciutat. Urbanisme i Economia”, en la qual es convida a explorar i debatre sobre un assumpte tan proper a la naturalesa pròpia del ciutadà

Leer más...