21 de novembre. Taula redona. "Universitats Públiques Valencianes i Model Social Europeu"

Invitació (Valencià) (Castellà).  

 Premsa

  • Levante EMV, 22/11/2016, ací

  • Las Provincias, 22/11/2016, ací

  • El Mundo, 22/11/2016, ací

Galeria de fotos

Presentació

Aquestes taules rodones s'organitzen amb l'ànim de contribuir, modestament, al procés d'articulació de la societat valenciana mitjançant l'intercanvi de visions i perspectives, enaquest cas locals i universitàries, amb aquells que exerceixen àmplies responsabilitats a les universitats públiques valencianes. Això en un entorn extern al món universitari però on la Universitat es valora i respecta plenament, com són els fòrums d'anàlisis, reflexió i debat de la Societat d'Amics del País de València. En esta ocasió, es tracta de reflexionar entorn de l'articulació de les universitats públiques valencianes dins del Model Social Europeu, eixa certa mena d'ens local dintre el món globalitzat promogut per la decisió d'algunes instàncies polítiques d'esta petita península atrapada entre Àsia, Àfrica i l'oceà que és l'antiga Europa, que busca en la Unió resoldre les seues contradiccions i cercar el seu futur en un món globalitzat on concepte com el de" local"  és cada vegada més líquid. Així doncs, es convida a socis i amics a participar en esta taula rodona que viatjarà des de la perspectiva de cada universitat pública valenciana a través els estats que estan construint en Europa un complex univers d'interessos locals, interessos globals i de relacions i solidaritat ciutadanes que pretén teixir l'Espai Social Europeu. 


Ponents

D. Esteban Morcillo SánchezRector de la Universitat de València Estudi General. El Sr. Esteban Morcillo tractarà en la seua intervenció sobre el tema “Finançament de la R+D+i de les universitats”

D. Francisco Mora MásRector de la Universitat Politècnica de València. La ponència del Sr. Francisco Mora versarà sobre “Europa, societat de coneixement i aprenentatge permanent”

D. Manuel Palomar SanzRector de la Universitat d'Alacant. El Sr. Manuel Palomar tractarà sobre “La vertebració Europea a través de la mobilitat d'estudiants”

D. Vicent Climent JordáRector de la Universitat "Jaume I" de Castelló.  “La formació universitària en Valors, base del Model Social Europeu” serà l'assumpte sobre el qual tracte la intervenció del Sr. Vicent Climent

D. Jesús Tadeo Pastor CiuranaRector de la Universitat"Miguel Hernández" de Elx. Completarà aquesta panoràmica sobre el món universitari europeu el Sr. Jesús Tadeo, qui parlarà sobre “El model social europeu en la Universitat: ocupació, emprendiment i cooperació”


D. Vicent Cebolla i Rosell. 
 Director de la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València, presentarà i moderarà la taula redona.

L'acte se celebra al Saló d'Actes del Conservatori Professional de Música de València, Edifici Històric a la Plaça de Sant Esteve 3, a les 19 hores.

 
Santiago L. del Agua
L'Econòmica. Llums i Ombres