4 de maig. Conferència. "Desafiaments de la nostra indústria en una economia global"

Convocatòria. (castellano) (valencià)

Galeria de fotos

Nota de premsa

El pròxim dia 4 de maig, Don Dionisio Campos San Onofre, actual Director de Fabricació de Ford Espanya SL, va a donar una conferència, organitzda per la Societat Econòmica d'Amics del Pais de València al saló d'actes del Conservatori Professional de València, situat en la Plaça de Sant Estevan nº 3, sobre “Els desafiaments de la nostra indústria en una economia global”, en la qual va a repassar la situació actual de la indústria de l'automòbil, els reptes als quals s'enfronta a un curt i mig termini, amb els canvis demandats pel “Mercat” ( cotxes ecològics, compartibilidad, etc. ), així com les estratègies desenvolupades per l'Empresa i les necessitats d'infraestructures i altres suports, per a seguir sent una empresa sostenible a llarg termini.

Presentació

Participar en l'economia global hui no és una opció sinó una condició objectiva a la qual es pot fer front des de la perspectiva d'una economia local més o menys oberta, la qual cosa no implica necessàriament una societat proporcionalment oberta. En el cas de la Comunitat Valenciana, l'obertura de la seua economia ha estat la tradició, que ve reforçada en els últims decennis per la seua situació geo-polític-econòmica, dins de la Unió Europea, encara que dins d'aquest últim context la posició quant a competitivitat de la nostra Comunitat és més aviat mediocre sent, dins de l'ecosistema industrial, el clúster ceràmic i l'organitzat entorn de Ford Espanya els que impedeixen que aqueixa situació fóra pitjor. En qualsevol cas, la interacció amb una economia global implica l'avaluació contínua de la nostra pròpia competitivitat, els reequilibris de cadascun dels ecosistemes de l'economia mitjançant estructures i organitzacions suficientment àgils. Però, si el desafiament global es pretén enfrontar des de la perspectiva d'una societat oberta la implicació dels ciutadans és impescindible, implicació que estarà, segurament, marcada pels seus nivells de responsabilitat política i gestió del coneixement, i també, pel nivell de benestar que perceben els ciutadans i, en qualsevol cas la seua implicació serà més tard o més d'hora el límit del desenvolupament de qualsevol societat oberta. Per això l'Econòmica d'Amics del Pais entén que la gestió general del coneixement és tasca fonamental per a dotar als ciutadans dels mitjans necessari per a defensar l'acompliment de la responsabilitat d'aqueixa implicació i a aqueix objectiu, modestament, orienta la seua labor.

Ja en altres ocasions la Societat Econòmica d'A"ics del País de València a pogut comptar amb el responsable de Ford Espanya per a portar als nostres fòrums l'estat de la qüestió entorn de tan important pivot de l'economia valenciana i ara, de nou, hem d'agrair al Sr. Dionisio Campos San Onofre, Director de Fabricació de Ford Espanya, S.L la seua intervenció en la conferència organitzada per la nostra Societat, “Desafiaments de la nostra indústria en una economia global”

Ponent

Sr. Dionisio Campos San Onofre. Director de Fabricación de Ford España

Moderador

Sr. José Vicente Morata Estragués. President de la Cámara de Comercio de Valencia

La conferència se celebra al Saló d'Actes del Conservatori Professiona" de Música de València, Edifici Històric a la Plaça de Sant Esteve 3, a l"s 19 hores

Santiago L. del Agua

L'Econòmica. Llums i Ombres