26 Desembre. "Valencians Solidaris"

La plataforma  fa lliurament dels fons recaptats per a ajuda dels daminificats de l'Oceà Índic

Resum gràfic:

  1. Logo de la campanya de "Valencians Solidaris" en solidaritat amb els damnificats de l'Oceà Índic. Ací.

  2. Els fons s'hi faran arribar mitjançant l'organització de desenvolupament SANASA. Ací.

Resum de Premsa:

  1. El País. Ací.

  2. Levante. El Mercantil Valenciano. Ací.

  3. Article relacionat amb la Campanya "Valencians Solidaris" i els "microcrèdits". Ací.

Antecedents de la campanya a favor dels damnificats:

  1. Comunicat de 26 de gener 2005 que va obrir la Campanya a favor dels damnificats pel desastre del "Tsunami de l'Oceà Índic". Ací.

Comunicat de "Valencians solidaris"

Durant el període que va seguir a la terrible notícia del tsunami que va assolar el sud-est asiàtic, un any es compleix avui dia 26 de desembre, moltes van ser les iniciatives que van arreplegar sentiments i aportes econòmics per a ajudar a les víctimes.

"Valencians Solidaris" és una plataforma de solidaritat de la societat civil valenciana creada per les entitats següents: Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València, Societat Coral El Micalet, Centre Excursionista de València, associació de Cronistes Oficials del Regne de València, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Institut Mèdic Valencià, Coordinadora de ONGD i Plataforma de Voluntariat Social

Una de les iniciatives de “Valencians Solidaris” va ser anar arreplegant fons, no oficials, per a destinar-los a projectes de “microcrèdits”, com un instrument adequat per a ajudar a reconstruir el sistema productiu de la societat civil. El resultat d'aquestes gestions s'ha concretat en la recollida de 11.600 €, fonamentalment per donacions i col·lectes per les entitats signants, l'audició i venda d'un CD i un concert.

Recentment una de les entitats membre de la Plataforma del Voluntariat Social –PSF- (Psicòlegs Sense Fronteres) ha realitzat un treball de camp en la zona, i això ens ha permès contactar de forma directa amb entitats que estan realitzant accions positives a Sri Lanka, un dels països més afectats pel desastre, dins del context dels “microcrèdits”.

Com a conseqüència d'aquesta acció hem contactat amb l'organització de desenvolupament SANASA, fundada fa 8 anys i amb actuació en tot el país, amb 8.400 programes de "microcrèdits" que han ajudat a 850.000 famílies, 380 pobles i comunitats directament afectades pel tsunami, el que suposa una actuació amb 3.2 milions de persones, tot això amb les 70.000 donacions de diferents països i quanties.

Per tot això "Valencians Solidaris", ha decidit fer lliurament de la nostra menuda aportació econòmica, però gran aportació solidària, a la dita federació SANASA, en la seguretat que a través de la seua estructura, arribarem a les persones més necessitades en aquells projectes que estan ajudant a reconstruir estructures, famílies i vides.

“Valencians Solidaris” va acordar conjuntament amb *SANASA les següents condicions de la donació: A) Destinar els fons al desenvolupament de programes a llarg termini, B) Sustentar-los per projectes d'àmplia cobertura local, C) Assolir participació institucional que garantisca la transparència, D) Assegurar coordinació a nivell internacional, I) Elaborar un informe de seguiment periòdic per als donants durant el pròxim any.

Agraïm a totes les persones que han donat suport aquesta noble causa, el seu esforç i solidaritat

Valencians Solidaris