10 de maig 2010. "Estratègies per un nou model productiu valencià". Taula redona"

Invitació

Premsa

  1. Levante - El Mercantil Valenciano de 11/5/10,  ací.

  2. El Mundo - Edición Comunidad Valenciana 11/5/10,  ací.

  3. El País,  ací.

Documents

  1. Paraules d'introducció del Director de la Reial Societat Económica d'Amics del País de València, ací.

  2. Texte de la intervenció del Secretari General de CCOO-PV, Paco Molina, ací.

Documents gràfics

  1. Els ponents, Paco Molina y Conrado Hernández, secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT de la Comunitat Valenciana amb el Director de la RSEAPV, D. Francisco Oltra i el President de la Secció de Comerç, D. Cesáreo Fernández, en la "Saleta de "l'Entitat Fundadora" de la Fundació Bancaixa. ací.

  2. La taula, que va estar presidida pel Director de la RSEAP, amb els ponents i el President de la Secció de Comerç,  ací.

  3. La taula redona va convocar una important quantitat de públic,  ací.

Presentació.

Les crisis econòmiques, particularment quan tenen la profunditat i l’abast de l’actual, produïxen un innegable patiment per a moltes persones però, així mateix, conduïxen a una reflexió sobre els models sobre els quals s’ha estat estructurant l’economia.  És un exercici de reflexió obligat a pesar que el caràcter recidivant de les crisis i una certa incapacitat per a preveure de manera raonable els periòdics col·lapses econòmics pareixen posar en dubte els resultats. Però, les crisis econòmiques, històricament no sols han donat lloc a canvis més o menys radicals en l’organització social i política sinó que han sigut i són una de les fonts més importants de creació de pensament de la Humanitat.

La crisi actual té una dimensió global, planetària, però presenta derivades diferents en la seua manifestació en l’àmbit local, que és, d’altra banda, l’àmbit que permet major marge d’actuació als ciutadans, a través de les institucions que articulen el procés econòmic, polític i social: els mercats, els diners, les empreses, els sindicats, les administracions públiques, etc. D’altra banda, la reflexió i l’anàlisi crítica de la situació és la forma més intrínsicament  humana de fer front a qualsevol problema, sobretot si este afecta una esfera tan humana com és la de de l’organització econòmica. Així ho ha entés i així ho ha promogut, des dels seus orígens, la Societat Econòmica d’Amics del País de València que, com ve sent habitual, promou i organitza a este efecte conferències, fòrums de debat i taules redones per a polsar l’opinió de destacats representants d’eixes institucions, a fi de conéixer l’estat de la qüestió.

Dins d’este marc es presenta esta taula redona, “Estratègies per a un nou model productiu valencià”

Ponents.

Paco Molina Balaguer .  Secretari General de CCOO-PV.

Treballador del sector tèxtil des dels 13 anys. Afiliat a CCOO des de l’any 1978. Secretari de Finances del sindicat comarcal del tèxtil a Alcoià- Comtat i membre de la Federació estatal del Tèxtil de CCOO, posteriorment, assumeix el càrrec de Secretari General de la Unió Intercomarcal de Comarques Centrals durant dos mandats. Durant aquests últims quatre anys ha sigut membre de la Comissió Executiva del sindicat com a vocal. En el 9é Congrés de CCOO PV és elegit secretari general.

Conrado Hernández Mas .  Secretari General de UGT-PV.

Treballador de la "Unión Naval", delegat de UGT desde 1980, on ha segut Secretari General de la MCA-PV Federació del Metall, Construcció i Afins-PV. Fou elegit Secretari General de la Comisió Ejecutiva de UGT-PV el 25 d'abril de 2009

Presenta la taula D. Francisco Oltra, Director de la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València

L'acte se celebra al Centre Cultural de la Fundació Bancaixa,  Plaça Tetuán, 23, a les 19 hores.

Santiago L. del Agua
L'Econòmica. Llums i Ombres