25 de febrer. "Oportunitats econòmiques i financeres per a Europa" (Este acto queda suspendido)

Invitació (Valencià) (Castellà).  

 

Presentació

Kant, preguntant-se sobre que poguera ser la Il·lustració, ve a fer referència a un cert estat de minoria d'edat dels éssers humans per la no utilització, o desistiment en l'ús, de l'enteniment com a eina per a assumir la responsabilitat de la direcció de les seues vides, que en l'àmbit de la vida social estarien conduïdes sense cap control ciutadà per dèspotes més o menys encegats per la seua pròpia ambició i interessos, situació de la qual només es podria eixir dotant al públic de les eines adequades per al desenvolupament d'aqueix enteniment. El coneixement, des de la llibertat, permetria el desenvolupament d'una enginyeria social, capaç d'evitar els prejudicis que frustren i paralitzen el desenvolupament de les societats humanes portant-les a dependre d'algun poder despòtic, un desenvolupament del coneixement que permeta assumir al poble les responsabilitats de la sobirania ciutadana. D'aqueix tarannà sorgeixen societats il·lustrades com les Econòmiques d'Amics del País, que si en els seus inicis es van proposar impulsar l'accés de la població al coneixement, en mans d'una minoria que controla despòticament el coneixement, hui continuen sent necessaris per a mantenir la flama de la imprescindible anàlisi i crítica d'un coneixement massiu i multifont però manipulable, que continua sent la principal arma del poder. Un poder imprescindible però de difícil maneig i que per la seua pròpia naturalesa es delega en minories, sempre susceptibles de caure en el despotisme encegades pels seus propis interessos, igual que fa tres segles, per al control dels quals són necessaris expedients com una adequada parcel·lació de l'exercici del poder que impedisca la seua acumulació, i davant el qual la societat civil continua necessitant dotar-se de nodes que promoguen des de la independència, l'anàlisi i la crítica del coneixement.

Des d'aquella pulsió i davant la perspectiva d'una primavera fortament electoral, l'Econòmica porta als seus fòrums informació de primera mà, invitant a qui ha desenvolupat importants responsabilitats públiques en una de les esferes o parcel·les polítiques on, lògicament, es prenen decisions que ens afecten com a ciutadans, la Unió Europea, organitzant una conferència col·loqui de qui fora Directora General de Finançament i Fons Europeus, Sra. Myriam Fernández Herrero, que parlarà sobre el tema "Oportunitats econòmiques i financeres per a Europa", a la qual, com és habitual, estan invitats tots els amics d'esta Societat i els ciutadans en general.

 

Ponent

 
Sra. Myriam Ferández HerreroLlicenciada en Dret i Ciencies Polítiques i Doctora en Dret. Professora Universitària i Funcionària Tècnica Superior de l'Administració Pública, ha publicat diversos treballs científics sobre polítiques públiques i l'Estat del Benestar. Entre 2015 i 2017 va ser Directora General de Finançament i Fons Europeus de la Generalitat Valenciana.

 

Modera la Taula el Sr. Vicnet Cebolla i Rosell Director de la Reial Societat Econòmica d'Amics del Pais de València.

 

La conferència se celebra al Saló d'Actes del Conservatori Professional de Música de València, Edifici Històric a la Plaça de Sant Esteve 3, a les 19 hores.

 

Santiago L. del Agua
L'Econòmica. Llums i Ombres