Galeria d’Imatges
Presentació.
És indubtable que la medicina ha experimentat un gran desenvolupament en tots els seus àmbits d’actuació, particularment en aquells que estan més relacionats amb el desenvolupament tecnològic per la simbiosi que es dóna entre totes dues esferes, medicina i tecnologia, en activitats relacionades amb sectors com el farmacològic, les tecnologies de la informació o les de gestió de processos d’altes energies pel canvi a l’escala molecular que experimenta la pròpia ciència mèdica, que permeten una minimització de riscos gràcies el tipus d’enginyeria social vinculat bé a l’estat del benestar, bé al capitalisme més liberal.
L’èxit de la medicina en l’objectiu de millora de la salut humana, coadjuvat per altres factors derivats del desenvolupament general de les societats, estimula tant l’esperança de vida com l’esperança que aquesta vida sigui millor. No obstant això, tota vida recorre un camí no exempt d’incidents i té un final de trajecte incert però inevitable, en les tessitures del qual cada ésser humà ha d’enfrontar el seu periple recolzat en la panòplia d’eines que ofereix la seva cultura i, dins d’elles, és indubtable que la medicina, concebuda per a mantenir i millorar la vida, ha d’exercir un paper d’acompanyament en processos com el de bé morir, que abans quedava en mans d’àmbits com la religió que invoca des de la metafísica certa empatia que humanitza el procés així com la pròpia acceptació del dolor o la mort.
Des d’aquest punt de vista, potser un dels majors desafiaments que ha d’afrontar la mateixa medicina és el d’equilibrar l’objectivitat al fet que l’obliga la seua tradició científica amb les necessitats que imposa la mateixa naturalesa humana, i per contribuir humilment a l’objectiu d’oferir als ciutadans eines de reflexió davant els problemes que com a ciutadà i com a ésser humà el pertoquen, hi oferim en els fòrums de la Societat Econòmica d’Amics del País de Valencià la conferència de la Sra. Mari S. Gisbert Grifo, “Bioètica. Cap a una medicina més humana”
Ponent.
Sra. Marina S. Gisbert Grifo, Presidenta del Comité de Bioètica de la Comunitat Valenciana
Professora Titular d’Universitat, Doctora en Medicina i Cirurgia, Mèdic Forense per oposició, Especialista en Anàlisis clíniques y Especialista en Medicina Legal i Forense.
Es va formar acadèmicament en les Universitats de València, Granada, Santiago de Compostel·la i Roma i ha exercit la docència en Medicina, Odontologia, Dret, Criminologia, Bioquímica i Tecnologia dels Aliments en les Universitats de València, Granada, Madrid, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria, Roma, L’Aquila, Nàpols, Peruggia i Toluca (Mèxic).
Ha dirigit de 23 Tesis Doctorals totes qualificades Cum laude.
És autora del “Glossari de Psiquiatria Forense per a Metges i Juristes” i coautora de l’obra “Gisbert i Calabuig. Medicina Legal i Toxicològica”, de l’última edició de la qual ha estat coordinadora.
Acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, va ser també membre de la Comissió Deontologíca de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València i de la Comissió de Defensa de la Medicina, que posteriorment va presidir. És membre dels Comitès de Bioètica assistencial de l’Hospital Clínic de València i de l’Hospital La Fe de València.
Va participar en l’elaboració de la Llei de drets i garanties de la dignitat de la persona en el procés d’atenció al final de la vida de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Generalitat Valenciana.
En l’actualitat Presidenta del Comitè de Bioètica de la Comunitat Valenciana
Modera la Taula la Sra. Carmen Blanes Pérez Sòcia de la Reial Societat Econòmica d’Amics del Pais de València.
La conferència se celebra al Saló d’Actes del Conservatori Professional de Música de València, Edifici Històric a la Plaça de Sant Esteve 3, a les 19 hores